Praktijk Frederiks/Granneman 023 - 55 30 444
Praktijk van der Stap 023 - 55 30 442

Nieuws

Nieuwe huisarts in opleiding

07 september 2020
In de praktijk van dokter van der Stap is Erik Henny het team komen versterken als huisarts in opleiding.
Hij zal een jaar aan de praktijk verbonden blijven.

Koolhydraat arm dieet: het resultaat

21 augustus 2019
Een leuk nieuwtje vanuit de praktijk: voor de zomer  hebben 9 patienten met (pre) diabetes in een groep een koolhydraatarm dieet gedaan. De groep werd begeleid door de huisarts in opleiding, de praktijkondersteuners en dietiste Martine Bragt. Zij hebben dit ruim drie maanden volgehouden en de resultaten zijn indrukwekkend! Tezamen hebben zij bijna 60 kg gewicht verloren. Daarnaast verbeterden de bloedsuikers en kon de meerderheid de medicatie afbouwen. Een groot succes dus.  Het is vooral bedoeld om meer controle over de diabetes te krijgen, ook voor mensen die een verhoogd risico op Diabetes of pre-Diabetes  hebben en daarmee het gebruik van medicijnen kunnen uitstellen. Mocht u ook interesse hebben  geef dit dan door aan de balie assistente, de praktijkondersteuners of uw huisarts. Wellicht start er in de toekomst nog een groep.

Leefstijlverandering bij diabetes

28 januari 2019
Heeft u Diabetes (type 2), of een verhoogd risico op Diabetes? Wil u graag uw leefstijl veranderen?
Dan is onze groep ‘Koolhydraatbeperking bij Diabetes’ misschien wat voor u! Voordelen van deze leefstijl zijn: verbeterde suikerwaarden, afvallen, minder medicatie nodig! Vanuit de praktijk starten wij een groep  waarbij de deelnemers aan de slag gaan met een koolhydraatarm dieet. Dit wordt georganiseerd door de  huisarts-in opleiding, de praktijkverpleegkundigen en een diëtist.

U bent welkom op de informatie bijeenkomst op dinsdag 12 februari 15.00-16.00  op de praktijk

Praktijkondersteuner Jeugd

30 november 2018
Sinds enkele weken werkt orthopedagoog Leonie van de Lustgraaf een dag in week bij ons. Zij werk een deel van de week voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Als Praktijkondersteuner (POH) Jeugd helpt ze in ons centrum kinderen en hun ouders die problemen ondervinden op psychisch of sociaal vlak. Denk hierbij aan leerpoblemen, opvoedvragen, angstklachten, etc. Een afspraak met Leonie maken kan via een van de huisartsen of via de assistente. Leonie stelt zich hier voor.

Nationale Diabetes Challenge 2018

15 oktober 2018
Onze fanatieke wandelgroep heeft meegedaan aan de landelijke manifestatie van de Nationale Diabetes Challenge. Met prachtig weer en 4000 andere wandelaars was het een mooie afsluiting van een sportief jaar.

Afscheid Tilly Grund

5 september 2018
Per 1 september is onze praktijkondersteuner Tilly Grund, na vele jaren trouwe dienst en met de nodige festiviteiten, met pensioen gegaan.

“Na ruim 18,5 jaar is het zover en ga ik met pensioen. Een mooi pand en fijne collega’s, ik ga dat allemaal zo missen. Al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt.

Velen van u heb ik aan de telefoon gehad, of mogen begeleiden en adviseren.  Het stukje extra, namelijk een luisterend oor bieden, vond ik een waardevolle aanvulling op mijn werk. Samen met u heb ik geprobeerd  in kaart te brengen wat er haalbaar was met leefstijl.

De wandelgroep vloeide daaruit voort. Sommige enthousiaste wandelaars hebben hun medicatie daardoor zien verminderen.

Ik zal u allen gaan missen.  Aan de vele  blijken van waardering die ik de afgelopen maanden heb mogen ontvangen, heb ik gemerkt dat dat bij velen van u wederzijds is. Hartelijk dank daarvoor.  Ook dank voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik wens mijn opvolgsters Marloes en Mieke veel succes!U allen wens ik een gezonde toekomst.”

Nieuwe medewerker

5 september 2018
Per 1 september verwelkomen wij Mieke Özcan-Hover in ons team. Na de pensionering van Tilly Grund maakt zij het team van praktijkondersteuners weer compleet. Meer informatie over Mieke onder het kopje Medewerkers.

App Tekenbeet (28 juni 2018)

Het RIVM heeft een handige app ontwikkeld met informatie over wat te doen bij een tekenbeet. Hij biedt onder andere de mogelijkheid om een tekenbeet te registreren en te volgen. Meer informatie vindt u hier.

Nationale Diabetes Challenge (12 april 2018)

Ook dit jaar gaan wij met een groep enthousiaste wandelaars meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge!
Ook mensen zonder diabetes, die een betere conditie willen krijgen en zich gezonder willen voelen, kunnen zich aanmelden.
Er wordt wekelijks gewandeld op woensdagochtend.
Op 29 september is er een slotmanifestatie in het Amsterdamse Bos.

Meer informatie bij de assistente, POH of op deze website.

Nachtsluiting Spoedpost Haarlem Noord (12 april 2018)

Per 1 april 2018 is de Spoedpost Haarlem Noord na 23u gesloten. De huisartsen-spoedzorg voor de regio wordt in de nacht voortaan volledig vanuit Spoedpost Haarlem Zuid gedaan.

Gevonden voorwerpen (20 maart 2018)

Regelmatig blijven spullen van patiënten in de wacht- of spreekkamer liggen. Wij hebben onder andere een aantal zonnebrillen gevonden. Mist u iets? Vraag het na bij de assistente!

Nieuwe medewerkers (30 november 2017)

In praktijk Frederiks/Granneman is Melissa Koster inmiddels begonnen als nieuwe doktersassistente. Zij komt het team versterken na het vertrek van Astrid Veen.
Marloes Zomer is onze twee praktijkondersteuner somatiek (voor chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en longaandoeningen). Zij gaat samenwerken met vaste waarde Tilly Grund en werkt voor beide praktijken.

Ouder nieuws vindt u in het nieuwsarchief.