Praktijk Frederiks 023 - 55 30 444
Praktijk van der Stap / Maat 023 - 55 30 442

Nieuws

Nieuwe huisarts in opleiding, praktijk van der Stap

Sinds maart 2024 werkt bij ons Jelmer Joustra huisarts in opleiding. Jelmer is afgestudeerd in 2021 aan het AMC. Hierna heb heeft hij op de geriatrie gewerkt in het Spaarne Gasthuis en op de spoedeisende hulp in het BovenIJ ziekenhuis. Op dinsdag, woensdag en vrijdag is hij aanwezig in de praktijk en draait hij zelfstandig spreekuur.

Lunchpauze

3 januari 2023
Vanaf volgende week maandag 9 januari 2023, voeren wij i.v.m. toenemende drukte een lunchpauze in van 12.30-13.00. Binnen deze tijd is onze voordeur dicht, treft u telefonisch een bandje en is de praktijk enkel bereikbaar voor spoed. Door de weeks zijn wij geopend van 08.00 tot 17.00.

Wanneer krijg ik een oproep voor herhaalprik/COVID vaccinatie?

28 september 2022
Benieuwd wanneer u een oproep krijg voor de herhaalprik/COVID vaccinatie? Wanneer u aan de beurt bent kunt u eenvoudig bekijken via de volgende link; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/herhaalprik

Zonnepanelen

19 september 2022
Ook in de zorg is nog een flinke slag in verduurzaming te slaan. Sinds een aantal maanden wekken wij een groot deel van onze eigen stroombehoefte op met 50 zonnepanelen op de dak van ons pand. Zeg nou zelf, is het geen plaatje?

Actieweek huisartsen

Ook wij vragen aandacht voor de actie week van de huisartsenzorg.

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer. Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken overdag en op de huisartsenposten in de avond-, nacht- en weekenduren. Patiënten moeten na verwijzing door de huisarts steeds vaker lang wachten op vervolgzorg. Daardoor komt de tijd die de huisartsen per patiënt hebben om het goede gesprek te voeren in de knel en vinden steeds meer huisartsen en medewerkers de werkdruk te hoog. Dat is een bedreiging voor het animo om als huisarts en in de huisartsenzorg te werken.

En dat terwijl de huisartsenzorg zo belangrijk is voor patiënten en zo’n cruciale schakel is in het hele zorgsysteem. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg, daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”. Het is het waard om daarvoor te knokken en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden!

https://www.lhv.nl/actueel/nieuwsberichten/actieweek-en-malieveldmanifestatie-1-juli-juist-nu-is-actie-nodig/

De praktijk is 01-07-2022 enkel voor spoed bereikbaar

Nieuwe vaste huisarts

14 juni 2022
In praktijk Frederiks is inmiddels een nieuwe vaste huisarts werkzaam. Klaartje Olde Loohuis werkt op maandag, dinsdag en vrijdag in de praktijk. We zijn heel blij dat er, na een noodgedwongen periode van waarnemend huisartsen, een nieuwe vaste arts is gevonden. Meer informatie over dokter Ole Loohuis vindt u onder het kopje Medewerkers.

Nieuwe huisarts in opleiding

09 juni 2022
In de praktijk van dokter van der Stap is Lobke Peters het team komen versterken als huisarts in opleiding.
In totaal werkt ze een jaar in onze praktijk.

Vertrek dokter Granneman

1 februari 2022
Zoals u wellicht gemerkt heeft is dokter Granneman al geruime tijd afwezig. Inmiddels is duidelijk geworden dat zij niet meer zal terugkeren als huisarts aan de Westergracht. Alle patiënten van de praktijk zijn inmiddels per brief hierover geïnformeerd.
Met het vertrek van José Granneman komt er een einde aan een lange en mooie samenwerking. Zij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet om goede en persoonlijke zorg te leveren, en had met velen van u een sterke band. Haar plaats is dan ook niet zomaar in te vullen. Omdat de zorg natuurlijk doorgang moet vinden maken we gebruik van waarnemend huisartsen om ons te ondersteunen. Zij doen extra spreekuur, om te zorgen dat u bij ons terecht blijft kunnen met uw vragen en problemen. We streven ernaar te werken met een klein aantal vaste artsen, die de praktijk en de stad goed kennen. De zorg staat echter, zeker in deze Corona-tijd, onder druk en het is niet altijd gemakkelijk om mensen te vinden die kunnen bijspringen. Het is mogelijk dat u soms wat langer moet wachten op een spreekuurafspraak dan u gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Nieuwe huisarts in opleiding

07 september 2020
In de praktijk van dokter van der Stap is Erik Henny het team komen versterken als huisarts in opleiding.
Hij zal een jaar aan de praktijk verbonden blijven.

Koolhydraat arm dieet: het resultaat

21 augustus 2019
Een leuk nieuwtje vanuit de praktijk: voor de zomer  hebben 9 patienten met (pre) diabetes in een groep een koolhydraatarm dieet gedaan. De groep werd begeleid door de huisarts in opleiding, de praktijkondersteuners en dietiste Martine Bragt. Zij hebben dit ruim drie maanden volgehouden en de resultaten zijn indrukwekkend! Tezamen hebben zij bijna 60 kg gewicht verloren. Daarnaast verbeterden de bloedsuikers en kon de meerderheid de medicatie afbouwen. Een groot succes dus.  Het is vooral bedoeld om meer controle over de diabetes te krijgen, ook voor mensen die een verhoogd risico op Diabetes of pre-Diabetes  hebben en daarmee het gebruik van medicijnen kunnen uitstellen. Mocht u ook interesse hebben  geef dit dan door aan de balie assistente, de praktijkondersteuners of uw huisarts. Wellicht start er in de toekomst nog een groep.

Leefstijlverandering bij diabetes

28 januari 2019
Heeft u Diabetes (type 2), of een verhoogd risico op Diabetes? Wil u graag uw leefstijl veranderen?
Dan is onze groep ‘Koolhydraatbeperking bij Diabetes’ misschien wat voor u! Voordelen van deze leefstijl zijn: verbeterde suikerwaarden, afvallen, minder medicatie nodig! Vanuit de praktijk starten wij een groep  waarbij de deelnemers aan de slag gaan met een koolhydraatarm dieet. Dit wordt georganiseerd door de  huisarts-in opleiding, de praktijkverpleegkundigen en een diëtist.

U bent welkom op de informatie bijeenkomst op dinsdag 12 februari 15.00-16.00  op de praktijk

Praktijkondersteuner Jeugd

30 november 2018
Sinds enkele weken werkt orthopedagoog Leonie van de Lustgraaf een dag in week bij ons. Zij werk een deel van de week voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Als Praktijkondersteuner (POH) Jeugd helpt ze in ons centrum kinderen en hun ouders die problemen ondervinden op psychisch of sociaal vlak. Denk hierbij aan leerpoblemen, opvoedvragen, angstklachten, etc. Een afspraak met Leonie maken kan via een van de huisartsen of via de assistente. Leonie stelt zich hier voor.

Nationale Diabetes Challenge 2018

15 oktober 2018
Onze fanatieke wandelgroep heeft meegedaan aan de landelijke manifestatie van de Nationale Diabetes Challenge. Met prachtig weer en 4000 andere wandelaars was het een mooie afsluiting van een sportief jaar.

Afscheid Tilly Grund

5 september 2018
Per 1 september is onze praktijkondersteuner Tilly Grund, na vele jaren trouwe dienst en met de nodige festiviteiten, met pensioen gegaan.

“Na ruim 18,5 jaar is het zover en ga ik met pensioen. Een mooi pand en fijne collega’s, ik ga dat allemaal zo missen. Al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt.

Velen van u heb ik aan de telefoon gehad, of mogen begeleiden en adviseren.  Het stukje extra, namelijk een luisterend oor bieden, vond ik een waardevolle aanvulling op mijn werk. Samen met u heb ik geprobeerd  in kaart te brengen wat er haalbaar was met leefstijl.

De wandelgroep vloeide daaruit voort. Sommige enthousiaste wandelaars hebben hun medicatie daardoor zien verminderen.

Ik zal u allen gaan missen.  Aan de vele  blijken van waardering die ik de afgelopen maanden heb mogen ontvangen, heb ik gemerkt dat dat bij velen van u wederzijds is. Hartelijk dank daarvoor.  Ook dank voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik wens mijn opvolgsters Marloes en Mieke veel succes!U allen wens ik een gezonde toekomst.”

Nieuwe medewerker

5 september 2018
Per 1 september verwelkomen wij Mieke Özcan-Hover in ons team. Na de pensionering van Tilly Grund maakt zij het team van praktijkondersteuners weer compleet. Meer informatie over Mieke onder het kopje Medewerkers.

App Tekenbeet (28 juni 2018)

Het RIVM heeft een handige app ontwikkeld met informatie over wat te doen bij een tekenbeet. Hij biedt onder andere de mogelijkheid om een tekenbeet te registreren en te volgen. Meer informatie vindt u hier.

Nationale Diabetes Challenge (12 april 2018)

Ook dit jaar gaan wij met een groep enthousiaste wandelaars meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge!
Ook mensen zonder diabetes, die een betere conditie willen krijgen en zich gezonder willen voelen, kunnen zich aanmelden.
Er wordt wekelijks gewandeld op woensdagochtend.
Op 29 september is er een slotmanifestatie in het Amsterdamse Bos.

Meer informatie bij de assistente, POH of op deze website.

Nachtsluiting Spoedpost Haarlem Noord (12 april 2018)

Per 1 april 2018 is de Spoedpost Haarlem Noord na 23u gesloten. De huisartsen-spoedzorg voor de regio wordt in de nacht voortaan volledig vanuit Spoedpost Haarlem Zuid gedaan.

Gevonden voorwerpen (20 maart 2018)

Regelmatig blijven spullen van patiënten in de wacht- of spreekkamer liggen. Wij hebben onder andere een aantal zonnebrillen gevonden. Mist u iets? Vraag het na bij de assistente!

Nieuwe medewerkers (30 november 2017)

In praktijk Frederiks/Granneman is Melissa Koster inmiddels begonnen als nieuwe doktersassistente. Zij komt het team versterken na het vertrek van Astrid Veen.
Marloes Zomer is onze twee praktijkondersteuner somatiek (voor chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en longaandoeningen). Zij gaat samenwerken met vaste waarde Tilly Grund en werkt voor beide praktijken.

Ouder nieuws vindt u in het nieuwsarchief.