Praktijk Frederiks 023 - 55 30 444
Praktijk van der Stap / Maat 023 - 55 30 442

Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Hier vindt u oudere nieuwsberichten:

Nieuwe praktijkondersteuner (21 september 2017)
Sinds 1 september is Gonnie Keijsper niet meer werkzaam als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) in ons centrum. In de afgelopen jaren heeft zij veel mensen met psychische problemen weer op weg geholpen.
Haar opvolger is inmiddels begonnen: Sarah Gouwenberg. Zij stelt zich hier voor.

Afscheid assistente Astrid Veen (31 juli 2017)
Op 1 september moeten wij afscheid nemen van doktersassistente Astrid Veen:

“Met gemengde gevoelens wil ik u laten weten dat ik na de vakantie niet meer terugkeer in de praktijk. Wij (mijn man en zoon van 15 jaar) hebben na lang wikken en wegen het besluit genomen om te gaan verhuizen naar Joure. Ik heb hier 4,5 jaar met heel veel plezier gewerkt. Daarbij heb ik veel geleerd van de artsen maar ook van de patiënten.
Ik zal iedereen hier missen, maar ik weet ook dat ik in Joure weer mooie herinneringen kan maken. We verheugen ons er in ieder geval wel op.
Voor een ieder wens ik een goede gezondheid en heel veel geluk. Bedankt voor het vertrouwen de afgelopen jaren.
Groet, Astrid Veen”

Nieuwe vaste huisarts (28 juli 2017)
Huisarts Anne Hilde Maat werkt sinds kort als tweede vaste arts in de praktijk van dokter van der Stap.
Voor velen zal ze een oude bekende zijn: ze heeft het laatste jaar van haar opleiding tot huisarts ook in ons centrum doorlopen.
Zij stelt zich hier voor.

Schilderwerkzaamheden (24 april 2017)
Ons centrum krijgt de komende weken een nieuw laagje verf. Dat kan enige geluids- of geuroverlast veroorzaken. Ook zal de wachtkamer waarschijnlijk enige tijd buiten gebruik zijn. Wij danken u voor uw begrip.

Nieuwe praktijkondersteuner (22 februari 2017)
Vanaf 1 maart 2017 gaat Renske Stobbelaar stoppen als praktijkondersteuner voor psychische klachten (POH-GGz). Ze heeft een nieuwe baan gevonden, die al haar aandacht opeist. Zij wordt opgevolgd door Arlene Anthonio. Zij stelt zich hier voor. Arlene werkt elke vrijdag.

Dokter Maat keert terug (1 februari 2017)
Vanaf zomer 2017 komt dokter Anne Hilde Maat weer in de praktijk van dokter v.d. Stap werken. Nu als vaste huisarts, maar velen van u zullen haar waarschijnlijk nog kennen omdat zij als huisarts in opleiding bij ons heeft gewerkt.
Tot die tijd zult u dokters Jana Wissekerke en Mark van den Tempel als inval-artsen tegenkomen.

 

Wijziging werkdagen (26 januari 2017)
Per 1 maart 2017 zullen de werkdagen van dokter Frederiks en Granneman wijzigen. Vanaf die datum werkt dokter Frederiks op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Dokter Granneman werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

Dokter Heideman stopt (23 december 2016)
Dokter Heideman gaat per 1 januari 2017 de praktijk van dokter van der Stap verlaten. “Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Per 1 januari ga ik werken in een instelling voor gehandicapten. Ik wil alle patiënten bedanken voor het vertrouwen.”

 

Op de fiets (31 oktober 2016)
Vanaf de straat en vanuit de wachtkamer kunt u hem zien staan: onze nieuwe Huisartsen Westergracht fiets!
Om het milieu te sparen en onze conditie op peil te houden zullen we voortaan zo veel mogelijk huisbezoeken met deze fiets afleggen.

Nieuwe telefooncentrale (31 oktober 2016)

Om u nog beter te woord te kunnen staan is er recent een nieuwe telefooncentrale geïnstalleerd.
Mocht u “kinderziektes” tegenkomen of suggesties hebben voor verbetering dan horen wij dat graag!

Nationale Diabetes Challenge (9 juni 2016)

Huisartsen Westergracht doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Wij gaan met een groep diabetespatiënten elke donderdag van 16.30u tot 17:30u wandelen gedurende 16 weken. We starten op 16 juni a.s. De Challenge eindigt met een landelijke manifestatie op Paleis ‘t Loo.

Doel: een betere conditie, algehele gezondheid en misschien wel minder medicijnen hoeven gebruiken! Ook niet-diabeten zijn van hart welkom.

Vraag de assistente om meer informatie.

Frederiks en Granneman Huisartsen (4 april 2016)
Vanaf 1 april gaat praktijk Frederiks verder als Frederiks en Granneman Huisartsen. José Granneman is mede-praktijkeigenaar geworden en dat is is afgelopen dagen uitgebreid gevierd. Voor de meeste patiënten is José al jaren een bekend gezicht als een van de twee vaste artsen in de praktijk en zullen er geen grote veranderingen merkbaar zijn.

Bij het maken van een afspraak kunt u een voorkeur blijven aangeven voor een van beide artsen.Nieuwe huisarts in opleiding (14 maart 2016)

Sinds 1 maart is in de praktijk van Herman van der Stap een nieuwe huisarts in opleiding gestart: Alexis Oele. Hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding.
Hij stelt zich hier aan u voor.

Beschikbaarheid Thyrax (24 januari 2016)

Er is veel in het nieuws geweest over de productieproblemen van Thyrax duotab 0,025mg (een schildkliermedicijn). Veel schildklierpatiënten gebruiken dit medicijn, dat door productieproblemen bij de fabrikant nu langdurig niet leverbaar is.
Gelukkig zijn er tabletten van andere fabrikanten waarin dezelfde werkzame stof zit. Bij herhaling van uw schildkliermedicijnen zal u moeten overstappen naar zo’n alternatief. Omdat tabletten van een andere producent mogelijk iets krachtiger of minder krachtig kunnen werken dan Thyrax, wordt aangeraden na 6 weken gebruik van het nieuwe middel een (extra) bloedonderzoek naar de schildklierwaardes te doen.
Zo nodig kan de assistente u meer informatie geven.

Nieuwe doktersassistente (23 juli 2015)

Medio augustus gaat Savannah Dam de praktijk van dokter Frederiks verlaten, zij gaat de opleiding tot verpleegkundige doen.
Rianne Lammertink neemt haar rol over als een van de twee vaste doktersassistentes in de praktijk.
Zij stelt zich hier voor.

Onderzoek Tekenbeten (24 juni 2015)

Huisartsen Westergracht doet mee aan een onderzoek van het RIVM en een aantal academische ziekenhuizen: LymeProspect. Hierin wordt onderzocht hoe het komt dat sommige mensen na een tekenbeet langdurig klachten houden.
Als u na een tekenbeet een rode kring (erythema migrans) krijgt, zal uw huisarts u over het onderzoek informeren. U kunt zelf meer informatie vinden op www.tekenradar.nl

Nieuwe medewerker (6 april 2015)

Vanaf 1 april 2015 is Renske Stobbelaar ons team komen versterken als tweede POH-GGz (praktijkondersteuner voor psychische klachten). Zij heeft een achtergrond als orthopedagoog en GZ-psycholoog. Renske zal zich met name richten op psychische hulp voor kinderen en jongeren, zij werkt voor beide praktijken.

 

Aansluiting op het Landelijk Schakelpunt (10 september 2014)

Uw praktijk vraagt uw toestemming om medische gegevens te delen via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Meer informatie en het toestemmingsformulier vindt u hier.

 

Praktijk Frederiks krijgt accreditatie (30 juli 2014)

Onlangs heeft de praktijk van dokter Frederiks, in navolging van van der Stap, het traject van de NHG Praktijkaccreditatie doorlopen en het certificaat ontvangen. Dit certificaat staat voor “gerechtvaardigd vertrouwen in verantwoorde zorg”. Meer informatie vindt u onder het kopje “Informatie over…”

25-jarig jubileum Herman van der Stap (30 juli 2014)

Op 27 juni was Herman van der Stap op de kop af 25 jaar huisarts. Dit jubileum werd, tot zijn grote verrassing, uitgebreid gevierd. Zijn spreekkamer was omgetoverd tot een kleine golfbaan (zijn grote passie) en ‘s avonds volgde nog een golfclinic voor de hele praktijk. Hieronder een kleine impressie:

 

Buurtteam ZorgBalans  (30 juli 2014)

Sinds enkele weken is het buurtteam Leidsevaart van thuiszorgorganisatie ZorgBalans in ons pand gevestigd. Dit biedt veel mogelijkheden voor nauwere samenwerking en het beter organiseren van zorg in de wijk. Uiteraard blijven wij ook intensief samenwerken met de andere thuiszorgaanbieders.

 

Patientenonderzoek (26 mei 2014)

U bent er misschien ook wel voor benaderd: de grote enquête die onder patiënten is gehouden in de praktijk van dokter Frederiks.
De praktijk werd gemiddeld met een 8,9 gewaardeerd, daar zijn we natuurlijk heel trots op. Daarnaast kwamen er allerlei suggesties voor verbeteringen, waar we mee aan de slag kunnen.
Een samenvatting van de resultaten vindt u hier.

AED (25 november 2013)

Sinds enkele weken hangt er in ons pand een Automatische Electrische Defribillator (AED). Dit apparaat kan een electrische schok toedienen bij een hartstilstand, en zo levens redden. Het apparaat is aangeschaft samen met onze buren van het Ouderencentrum en het SIG, en is vanuit beide panden bereikbaar.

 

Medische verklaringen en uw eigen risico  (19 oktober 2013)

Omdat wij regelmatig vragen krijgen over deze onderwerpen, staat nu op deze website een toelichting. Klik op het kopje “Informatie over…”

Telefoonproblemen (27 februari 2015)

Door een storing bij onze telecomprovider kunnen er de laatste dagen problemen zijn geweest met onze telefonische bereikbaarheid. U krijgt dan een in-gesprek-toon te horen in plaats van het bandje met het keuzemenu. Vaak volstaat het om het nog een keer te proberen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar dit zal waarschijnlijk nog enkele dagen duren.
De spoedlijn is via het directe nummer (023-5423178) te allen tijde bereikbaar.

 

Dokter Granneman is terug

Dokter Granneman is teruggekeerd van haar zwangerschapsverlof en heeft haar werk op de maandag en de woensdag weer hervat. Zij is inmiddels ook naar Haarlem verhuisd, en probeert in te burgeren tot een echte Haarlemse mug.

 

Pluspraktijk

In navolging van dokter van der Stap is de praktijk van dokter Frederiks per 1 juli ook Pluspraktijk. Hier leest u wat dat precies inhoudt. Belangrijke veranderingen zijn dat de praktijk voortaan non-stop open en telefonisch bereikbaar is van 8 tot 17u, en dat u veel zaken (zoals het maken van een afspraak) zelf online kunt regelen via onze Patiëntenportaal.

 

Nieuwe Huisarts in opleiding

Sinds 1 juni werkt Miriam Ketelaar in de praktijk van dokter van der Stap. Zij is arts, en zal het komend jaar haar opleiding tot huisarts voltooien. Zij stelt zich hier voor.

Babynieuws

Dokter Granneman is vorige week bevallen van haar zoon Tim. Moeder en zoon maken het goed, naar verwachting zal zij medio september weer aan het werk gaan.
Ook dokter Maat, die tot maart als huisarts in opleiding werkte in de praktijk van dokter van der Stap, is bevallen van een prachtige zoon: Jelte.

Nieuwe huisarts: Irene Dek

Sinds begin mei is dokter Granneman met zwangerschapsverlof. Huisarts Irene Dek werkt tot medio september in haar plaats. Zij stelt zich hier voor.

Pluspraktijk Dr van der Stap

Vanaf 1 april 2013 is de praktijk van Dr van der Stap een pluspraktijk. Dat betekent onder meer dat de openingstijden zijn uitgebreid en dat er ook een avondspreekuur is.
De praktijk van Dr. van der stap is voortaan van 8.00 – 17.00 uur non-stop (ook telefonisch) bereikbaar.
Het avondspreekuur is op woensdag van 17.00 – 19.00 uur (op afspraak).

Nieuwe assistente

Per 1 april is Astrid Veen als nieuwe assistente werkzaam in de praktijk van dokter Frederiks. Wilma Hoogeland stopt op die datum. Hier stelt Astrid zich voor.

Poh-GGZ

Vanaf april 2013 gaan we starten met een spreekuur poh-ggz (praktijkondersteuner van de huisarts op het gebied van geestelijke gezondheidszorg). De spreekuren worden gedaan door Gonnie Keijsper. Bij haar kunt u terecht voor hulp bij problemen op het psychisch gebied. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn problemen in de relatiesfeer, werkgerelateerde problematiek, rouwverwerking, opvoedkundige problematiek. In een beperkt aantal gesprekken wordt gekeken hoe u weer op de goede weg kunt komen. Als langduriger behandeling nodig is, kunt u worden doorverwezen naar bijvoorbeeld een psycholoog of andere hulpverleners. De gesprekken met de Poh-ggz vallen onder de huisartsenzorg en zijn voor iedereen verzekerd via het basispakket. Er wordt hiervoor geen extra bijdrage gevraagd en de gesprekken gaan ook niet ten last van uw eigen risico.

U kunt via de assistente een afspraak maken, direct of na een gesprek met uw huisarts.

Babyboom in praktijk Frederiks

Op 9 december j.l. is dokter Frederiks vader geworden van een prachtige zoon: Jochem. Moeder en zoon (en vader) maken het goed.
Dokter Granneman verwacht binnenkort haar derde kindje, en gaat op 1 mei met zwangerschapsverlof.